150g Marjerin
230g Gula
70g Telur
4g Esen Vanila
200g Tepung Gandum
120g Corn Flakes
110g Kacang Walnut atau Badam
110 Cip Coklat
Baking soda
Baking powder
Cara-Membuatnya:
230g Gula
70g Telur
4g Esen Vanila
200g Tepung Gandum
120g Corn Flakes
110g Kacang Walnut atau Badam
110 Cip Coklat
Baking soda
Baking powder
Cara-Membuatnya:
1. Pukul Marjerin dan gula dengan kelajuan perlahan hingga gula hancur.
2. Ayak tepung, baking powder, baking soda.
3. Masukkan telur ke dalam adunan marjerin dan gula dan masukkan sedikit esen vanila
4. Masukkan semua tepung
5. Masukkan cornflakes dan kacang, pukul perlahan
6. Masukkan cip coklat dan pukul sekejap
7. Masukkan adunan ke dalam peti sejuk selama 30 minit
8. Keluarkan dan bentukkan seperti bebola
9. Masak dalam ketuhar pada suhu 180 darjah celsius selama 20-25 minit
Sumber: MarkonahJambu
No comments:
Post a Comment