Bahan-Bahan Base:
160 gram digestive biscuit
80 gram mentega
Cara Membuatnya:
Tumbuk2 biskut digestive tu sampai hancur. Kemudian, cairkan mentega & campurkan dlm biskut yg hancur tadi. Gaul rata. Bila dah rata, ambik loyang (aku pakai silicone mould 4 segi size 18) ratakan adunan biskut tu rata2. Masukkan dlm petisejuk.
Bahan Untuk Cheesecake:
Bahan A
300 gram philadelphia crean cheese
300 gram whipping cream
125 gram fruit yogurt
5 sudu besar gula pasir
1 sudu besar lemon jus
5 sudu besar freshmilk
Bahan B
10 gram gelatine*
50 ml air*
(masukkan gelatin dlm air, kemudian cairkan secara double boiler)
Bahan topping: Summer fruit topping.
Cara Membuatnya:
Blend semua bahan A sehingga sebati.Kemudian masukkan Bahan B. Blend lagi sampai betul2 sebati. Kemudian, keluarkan loyang berisi biskut tadi dr peti sejuk, tuang adunan cheese. Sejukkan selama lebih kurang 2 jam. Bila adunan dah keras dan tegap, potong2 ikut bentuk yg disukai dan scoop fruit topping diatasnyer.
Sumber: SudipKayu
Klik Sini >> Perabot Tadika & Taska Terkini 2017 .
Penghantaran dibuat hanya ke Kuala Lumpur, Selangor & Sekitarnya sahaja dengan minimum order RM1,000. Klik Sini untuk maklumat lanjut.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Products of Little Puteri meets the requirements of
International Safety Standard;
1. Made from quality material
2. Using non-toxic paint
3. Not result in skin allergies
4. Latest design and safe to use
5. Durable and easy to clean
---------------------------------------------------------------------------------------------
Sunday, September 11
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment