2 gelas penuh ais kiub
1 cawan dadih apa2 perasa (cincang sedikit)
1/4 biji epal hijau (buang kulit dan dadu kecil)
2 sudu besar cendol
2 sudu besar kacang merah (dlm tin)
10 biji kacang gajus yang dipanggang
Air gula warna merah secukupnya
Air gula perang secukupnya
2 sudu jagung 'cream style'
Susu pekat manis secukupnya
10 biji kacang gajus yang dipanggang
Air gula warna merah secukupnya
Air gula perang secukupnya
2 sudu jagung 'cream style'
Susu pekat manis secukupnya
aiskrim pelbagai perisa
ceri
Cara Membuat:
Masukkan dadih, epal, kacang merah, cendol, kacang gajus dan jagung ke dalam mangkuk. Masukkan ais kiub dan sedikit air dalam blander.Kisar hingga halus. Tuangkan ais yang telah hancur ke dalam mangkuk berisi bahan campuran tadi. Siramkan ais ini dengan air gula merah dan perang serta susu pekat. hias dengan aiskrim dan ceri. Siap utk hidangan.
Sumber: myAnakTekak
No comments:
Post a Comment