5 tongkol jagung manis - hiris nipis untuk ambil jagung nyer jeSatu kotak santanSatu tin susu cairDaun pandanSagu - di masak siapGula - sesedap rasaAir - ikut suka
Cara Membuatnya:
1. Rebus jagung yang dihiris nipis2 tu hingga masak. Letak air ye.
2. Kat periuk lain masak sagu.
3. Masukkan santan, susu cair, air, daun pandan ke dalam periuk jagung (bila dah masak).
4. Masak semua tu. Bila sagu dah masak cantik, masukkan sagu dalam periuk jagung jugak.
5. Bila dah mendidih, masukkan gula, lepas tu rasa.
2. Kat periuk lain masak sagu.
3. Masukkan santan, susu cair, air, daun pandan ke dalam periuk jagung (bila dah masak).
4. Masak semua tu. Bila sagu dah masak cantik, masukkan sagu dalam periuk jagung jugak.
5. Bila dah mendidih, masukkan gula, lepas tu rasa.
Sumber: MenuOrangKampung
No comments:
Post a Comment