Bahan-Bahan:
2 ekor ketam - potong 4
2 ekor sotong
20 ekor lala
3 batang jagung muda
Cendawan tiram
1 bawang besar - potong 6
3 batang serai
Lengkuas 1 cm
Pes tom yam 2 camca besar
3 camca besar perahan limau nipis
5 helai daun limau purut
½ cawan santan segar
1 camca besar nampla
2 camca serbuk udang cili
Garam + gula secukup rasa
8 cili api dipecahkan
Cara Membuatnya:
1) Rebuskan 3 cawan air bersama pes tomyam, serai, lengkuas, ciliapi, nampla, serbuk udang cili, bawang besar dan daun limau purut.
2) Kemudian masukkan ketam dikuti sotong dan lala serta sayuran.
3) Masukkan santan dan perahan limau nipis serta garam dan gula, biarkan mendidih seketika sebelum dihidangkan
Sumber: RestoranBasha
Klik Sini >> Perabot Tadika & Taska Terkini 2017 .
Penghantaran dibuat hanya ke Kuala Lumpur, Selangor & Sekitarnya sahaja dengan minimum order RM1,000. Klik Sini untuk maklumat lanjut.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Products of Little Puteri meets the requirements of
International Safety Standard;
1. Made from quality material
2. Using non-toxic paint
3. Not result in skin allergies
4. Latest design and safe to use
5. Durable and easy to clean
---------------------------------------------------------------------------------------------
Thursday, September 15
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment